Steun gevluchtte Tibetanen, vooral monniken en nonnen

Stichting
Dhonden

   

Dagelijks een gezonde maaltijd

"Vroeger, in Tibet, was iedere monnik voor zichzelf verantwoordelijk en dreef het hele klooster dus op priv‚-sponsoring. De monniken moesten dus ook hun eigen maaltijden organiseren. Nu in India is dat een stuk verbeterd, want dankzij de goedheid van Zijne Heiligheid. de Dalai Lama hoeven monniken niet meer voor zichzelf te zorgen, maar wordt er collectief ingekocht en gekookt, en weten de monniken zeker dat ze te eten krijgen. Vroeger in Tibet, toen iedereen geacht werd voor zichzelf te zorgen, waren er zelfs grote geleerde monniken die nauwelijks iets te eten hadden en dus fysiek leden, omdat ze hier niet in slaagden. Nu er collectieve zorg is, kunnen de monniken zich wijden aan hun studie en meditatie en hebben ze minder tijd nodig om contacten aan te knopen en sponsoring te regelen. Dat is echt een vooruitgang ten opzichte van de situatie zoals die in Tibet was."
Geshe Sonam Gyaltsen

Hoewel het een goede zaak is dat er collectieve voorzieningen zijn voor de monniken, is het Ganden Jangtse-klooster arm. Het voedsel het aan de monniken kan aanbieden is eenzijdig en nauwelijks voldoende om gezond te overleven. Dit project heeft dus de hoogste prioriteit!

monk prepares food in kitchen, Tsawa Khamtsen   monk prepares food on balcony of Tsawa Khamtsen


Voor slechts 20 cent biedt u een monnik al een gezonde maaltijd met thee aan.Op de pagina Donaties kunt u lezen hoe u een bijdrage hieraan kunt leveren.Startpagina  |  Vorige pagina